Om oss

Maskinservice av entreprenadmaskiner och skogsmaskiner

Välkommen till Ljusdals Maskinservice – en kundfokuserad maskinserviceverksamhet!

Vår historia sträcker sig tillbaka till 1967 och innefattar samarbeten med flera företag. Vi har under åren varit märkesverkstad åt Hemek Skogsmaskiner, Aktiv Skogsmaskiner i Östersund och Bröyt Grävmaskiner, bland andra.

När Kockums Skogsmaskiner köpte upp Aktiv 1980 och valde att ha en egen maskinverkstad, lades vår verkstad ut på entreprenad. Några anställda beslutade sig för att köpa loss den från Kockums, och så föddes Ljusdals Maskinservice.

Vi fortsatte som märkesverkstad i ytterligare 23 år och blev 1980 serviceutlämnare åt Kockums Skogsmaskiner och 1985 märkesverkstad åt Skogsjan Skogsmaskiner. I början av 1990-talet var vi märkesverkstad och serviceutlämnare åt Caterpillar, och senare för Eco Log när de köpte upp den delen av verksamheten från Caterpillar 2004.

2013 blev vi en märkesoberoende verkstad och utför nu reparation, underhåll och service på alla entreprenad- och skogsmaskiner i Ljusdal med omnejd.

Idag drivs företaget av mig, Lars-Erik Hedman. Jag har arbetat med maskiner sedan gymnasiet och varit mekaniker och reparatör sedan 1992. När du anlitar oss kan du vara säker på att din maskin är i trygga händer.

Varmt välkommen till Ljusdals Maskinservice!